IKC organizoi punëtori me fermerë dhe përfaqësues të autoriteteve lokale

IKC organizoi punëtori me fermerë dhe përfaqësues të autoriteteve lokale

Një punëtori e mbajtur dje në Ferizaj në kuadër të projektit “Sustainable Rural Development and Reconciliation in Kosovo” financuar nga We Effect, dhe implementuar nga Initiative for Kosova Community (IKC) mblodhi bashkë fermerë dhe përfaqësues të autoriteteve lokale nga Komuna e Ferizajt, Komuna e Vitisë, Komuna e Lipjanit, Komuna e Shtimes, Komuna e Kaçanikut, Komuna e Hanit tw Elezit dhe Komuna e Kllokotit.

Continue reading “IKC organizoi punëtori me fermerë dhe përfaqësues të autoriteteve lokale”

IKC mbajti Konferencën e gjashtë rajonale mbi “Problemet dhe sfidat që shoqëruan bujqësinë kosovare gjatë vitit që po lëmë pas”

IKC mbajti Konferencën e gjashtë rajonale mbi “Problemet dhe sfidat që shoqëruan bujqësinë kosovare gjatë vitit që po lëmë pas”

Me datë 13.12.2018, Initiative for Kosova Community (IKC) organizoi Konferencën e gjashtë rajonale vjetore mbi “Problemet dhe sfidat që shoqëruan bujqësinë kosovare gjatë vitit që po lëmë pas”

Kjo konferencë u organizua nga IKC  në kuadër të projektit “Sustainable Rural Development and Reconciliation in Kosovo” financuar nga We Effect, dhe kishte për qëllim trajtimin e temave dhe diskutimin mbi sfidat dhe pengesat me të cilat fermerët e vendit tonë, janë ballafaquar gjatë vitit 2018.

Continue reading “IKC mbajti Konferencën e gjashtë rajonale mbi “Problemet dhe sfidat që shoqëruan bujqësinë kosovare gjatë vitit që po lëmë pas””

IKC shënoi Ditën Ndërkombëtare të Gruas Rurale në Kosovë

IKC shënoi Ditën Ndërkombëtare të Gruas Rurale në Kosovë

Iniciativa për Komunitetin e Kosovës (IKC) në kuadër të projektit ‘Sustainable Rural Development and Reconciliation in Kosovo’ mbështetur nga partneri We Effect, mbajti  Tryezën e Rrumbullakët ‘Roli i qeverisjes lokale në fuqizimin e grave rurale’ për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Grave Rurale, në Ferizaj më 15 Tetor 2018. Continue reading “IKC shënoi Ditën Ndërkombëtare të Gruas Rurale në Kosovë”

IKC organizoi vizitë studimore ne Korçë

IKC organizoi vizitë studimore ne Korçë

Gjatë kësaj jave Initiative for Kosova Community (IKC) organizoi vizitë studimore në Korçë, Shqipëri. Pjesëmarrës në këtë vizitë ishin Drejtori i Drejtorisë së Bujqësisë dhe Pylltarisë në Komunën e Ferizajt z. Burim Bajrami, Drejtoresha e Drejtorisë së Bujqësisë dhe Pylltarisë në Komunën e Kllokotit znj. Doruntina Rexhepi, dhe zyrtarë në Drejtorinë e Bujqësisë dhe Pylltarisë nga Komuna e Ferizajt.

Continue reading “IKC organizoi vizitë studimore ne Korçë”