Kaltrina

Shpërndarja e fidaneve të lajthisë, Ferizaj

Shpërndarja e fidaneve të lajthisë, Ferizaj

02.12.2019

Organizata Initiative for Kosova Community (IKC) në bashkëpunim me Komunën e Ferizajt, përkatësisht Drejtorinë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural në Ferizaj, në bazë të marrëveshjes 3 vjeçare, ka bërë shpërndarjen e fidaneve të lajthisë të përcjellura me sistem të ujitjes pikë-pikë. Nga ky projekt përfituan 15 fermerë me nga 50 ari, gjithësej 7.5 ha. Continue reading “Shpërndarja e fidaneve të lajthisë, Ferizaj”

Dita e Patates ne Debellde

Dita e Patates ne Debellde

04.10.2019

Initiative for Kosova Community (IKC) në bashkëpunim me Drejtorinë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural (DBZhR) të komunës së Vitisë, kanë është shënuar Ditën e Patates në fshatin Debelldeh. Në këtë organizim, përpos përfaqësuesve të IKC-së, kultivuesve të patates nga ky fshat ishte edhe Arton Elezi, ushtrues detyre i DBZhR-së në Viti dhe zyrtar komunal dhe mysafir të tjerë.

Continue reading “Dita e Patates ne Debellde”